Изключително представяне и победа за България в отборната надпревара по

...
 Изключително представяне и победа за България в отборната надпревара по
Коментари Харесай

Голям успех! България спечели „Купа на Нациите“ по конен спорт

 Изключително показване и победа за България в отборната конкуренция по прескачане на препяствия от „ Купа на Нациите “ 2022 година с височина на трудностите от 135 сантиметра.

На конната база „ Фригопан “, село Царацово, Пловдив нашите национали до 18 години победиха справедливо завършвайки единствено с 8 наказателни точки от двата манша. Милко Кочев с Карино, Елиза Чолакова с Аниминит, Ася Петрова с Ал Де Баран и Ая Митева с Кортезина победиха съперниците си от Румъния и Турция, които доближиха до финалната фаза. Румънските издачи финишираха с 16 наказателни точки, а турците с 40 точки останаха на третото място. Бурните овации и развавянето на българските флагове по трибуните накараха състезателите да се развълнуват по време на церемонията на награждаването. Веднага по-късно младите ни очаквания дълго позираха за фотоси с всички искащи да имат фото кадър с тях от огромния триумф като спечелили в „ Купа на Нациите “.

Днешният ден също предложи още доста позитивни страсти на феновете с българското показване от третия ден на Световната купа на „ Фригопан “. В първото тестване „ Силвър тур “ с височина на трудностите от 115 см.първото място завоюва Вероника Миланов с Конкордия. Втора стана Бланка Симон (Рум) с Картел, трета нейната сънародничка Емма Бутука с Дорис, а Виктория Петрова с Команчи и Десислава Миланова с Гого приключиха на четвърта и пета позиция. Следващата конкуренция от програмата беше при младите коне до 5 годишна възраст, където Калин Неделчев с Коколина победи съперниците си. След него за награждаването по реда на класирането излязоха Денислав Александров с Диамант, Мирослав Илиев на два пъти ( трети и четвърти), само че с разнообразни коне – Марит и Аполо Д. Калин Неделчев също взе още една премия като пети в подреждането с другия си кон Диабалт. Височината на трудностите бяха 120 сантиметра. В тестването за 6/7 годишни коне (130-135 сантиметра на препятствията) успеха извоюва Милко Кочев с Дунав. Втори остана Руслан Петков с Куинтус ван хет Бокт, трети Павлин Ангелов с Фалко Делорме, четвърто и пето място за Константин Колокариу (Рум) с Лонда и Мирослав Илиев с Каса Май Блу. Милена Азманова с Артемида победи с първото място в „ Бронзов тур “ – височина на препьтствията 110см. Яна Бонева с Калдино Z и Рая Иванова с Крек приключиха на втората и третата позиция, а Владимир Георгиев със Скуадрезма и Зара Лупу ( Рум) с Кашмир допълниха първите пет в крайното нареждане.

Утре (неделя) е последния ден от Световната купа с кулминационната точка в конкуренцията Гран При. Състезанието се чака с голям интерес и ще стартира към 13:00 часа. Българските ездачи са любимци за призово класиране в тестването и сигурно ще бъде доста забавно и оспорвано на конна база „ Фригопан “. Достъпът за аудитория е безвъзмезден, а като цяло надпреварите от програмата на шампионата ще стартират в 09:00 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР